image
Over mij

Wesley van der Vliet MSc. D.O.- M.R.O.

Mijn naam is Wesley van der Vliet. Ik ben in 1992 geboren in Wijk bij Duurstede. Na mijn middelbare school ben ik de opleiding tot fysiotherapeut gaan doen aan Thim van der Laan Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie. Na deze opleiding merkte ik al vrij snel dat de fysiotherapie maar een beperkt antwoord had op de vragen en klachten waar patiënten mee kwamen.

Door een eigen ervaring met een osteopaat werd er een wereld voor mij geopend. De manier waarop er naar mijn klacht werd gekeken was voor mij veel logischer dan de wijze waarop ik zelf en andere collega’s naar mijn klacht keken. Door deze behandeling was mijn interesse in de osteopathie gewekt en ben ik een jaar later begonnen aan de International Academy for Osteopathy voor mijn universitaire master. Mijn studie heb ik afgerond met een wetenschappelijk onderzoek waarin osteopathie en het prikkelbare darm syndroom centraal stonden.

Naast mijn werk vind ik het fijn om sportief bezig te zijn en ben ik graag in contact met de mensen om mij heen. Ik vind het ook belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen in mijn vakgebied, hiervoor doe ik vakinhoudelijke cursussen en lees ik relevante literatuur.

Door mijn opleiding heb ik geleerd om verbanden te leggen tussen de verschillende systemen in het lichaam. Waarbij de fysiotherapeut de spieren als handvatting neemt, en de manueel therapeut of chiropractor het bekken en de wervelkolom aangrijpt, houdt de osteopaat alle mogelijkheden open. Er wordt dus niet vanuit gegaan dat één bepaald ding altijd de grondslag is van een klacht, maar er wordt gekeken naar het gehele lichaam. Vervolgens wordt er gekeken welke technieken er het beste zijn voor dat probleem.

Heb je vragen aan mij? Neem gerust contact met mij op.