Wat zijn rugklachten?
De meest voorkomende symptomen bij lage rugklachten zijn pijn, stijfheid, uitstraling naar bil of been of een gevoel van instabiliteit in de rug. Een belangrijk feit is dat  jouw onderrugklachten een andere oorzaak kunnen hebben dan de rugklachten van iemand anders, ondanks dat de klachten overeenkomen.

De ophanging van je darmen.
Om de Darmen te voorzien van bloedvaten, aderen en lymfevaten is de darm opgehangen aan een bindweefselstructuur. Deze bindweefselstructuur is zelf verbonden met de 3e onderrugwervel.  Deze structuur is essentieel voor de vitaliteit van je darmen, maar is wel een doorgeefluik van eventuele spanningen.

Spanning in je darmen.
Wanneer je een probleem hebt in je darmen zoals bijvoorbeeld krampen, obstipatie, diarree of doorgemaakte operaties, kan de spanning op je darmen toenemen. Door deze spanning kan er een bewegingsverlies ontstaan in de darm. Door een bewegingsverlies in de darm wordt er via de ophanging aan de 3e onderrug wervel getrokken. Dit zorgt voor een verminderde mobiliteit in de wervelkolom. Op deze manier kun je klachten krijgen in de onderrug of andere delen van het lichaam.

Wat doet Osteopathie Wijk bij Duurstede?
Tijdens de intake zal ik altijd vragen naar eventuele orgaan problematiek. Daarnaast doe ik standaard een aantal sneltesten om de betrokkenheid van organen bij de klacht te onderzoeken. Als hieruit blijkt dat de darm betrokken is zal, ik specifiek onderzoeken of er een bewegingsverlies is in dit gebied en of het van invloed is op je lage rugklacht. Door zachte mobilisaties in het darmweefsel en een manipulatie op de betrokken wervel wordt de mobiliteit hersteld en zullen de klachten in je rug afnemen.Heb jij lage rugklachten en wil je weten waardoor dat komt? Maak dan een afspraak via de volgende link: https://osteopathiewijkbijduurstede.nl/afspraak-maken/