Naast volwassenen en kinderen kunnen ook baby’s baat hebben bij een behandeling door een osteopaat. Er zijn verschillende klachten bij baby’s waar de Osteopathie een helpende hand kan bieden zoals reflux of een voorkeurshouding.

Hoe ontstaat een voorkeurshouding
Een baby kan op veel verschillende manieren een voorkeurshouding aannemen. Een zorgvuldig onderzoek is nodig om de bron van de houding te vinden. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn zal ik er één uitleggen. Tijdens een natuurlijke bevalling passeert de baby het geboortekanaal. Hierbij kan veel kracht komen te staan op de schouder en het sleutelbeen. Door deze krachten kan het zijn dat het sleutelbeen breekt of geblokkeerd raakt. Als gevolg van dit letsel kan de spier die van het sleutelbeen van de baby naar de schedel loopt geïrriteerd raken, waardoor de spierspanning hierin toeneemt. Wanneer de baby op zijn of haar rug ligt, zal het hoofdje daardoor in een rotatie rechts en een kanteling links worden getrokken. Omdat de schedel van een baby nog relatief zacht is kan het hoofd wat afvlakken als deze positie vaak en lang wordt aangehouden.

Wat kan Osteopathie Wijk bij Duurstede met een voorkeurshouding bij baby’s.
Als Osteopaat onderzoek ik alle mogelijke oorzaken van een voorkeurshouding en zorg ervoor dat met zachte technieken deze spanningen worden opgelost bij de baby. Doordat de voorkeurshouding wordt opgelost kan over een langere periode ook de schedel zich weer symmetrisch ontwikkelen. Heeft jouw baby een voorkeurshouding en bent je benieuwd of osteopathie iets voor de baby kan betekenen, maak dan een afspraak op https://osteopathiewijkbijduurstede.nl/afspraak-maken/

Extra:
Mogelijke risicofactoren voor het ontstaan van een voorkeurshouding:
– Geforceerde bevalling (zuignap, forceps, ingeleide bevallingen etc.).
– Langdurige indaling voor de bevalling: baby zit gedurende een bepaalde tijd in één houding geklemd in het bekken van de moeder.
– Foute ligging in de baarmoeder.
– Meerlingen: door plaatsgebrek in de baarmoeder ligt het hoofd vaak lange tijd in dezelfde houding, dit komt bij 50% van de meerlingen voor.
– Eerste kind: bevallingen van uw eerste kind verloopt statistisch moeilijker.

Wil je na het lezen van dit artikel een afspraak maken? Klik dan op https://osteopathiewijkbijduurstede.nl/afspraak-maken/